уторак, 16. јун 2009.

North City Jazz & Blues Festival Kosovska Mitrovica

EPITET jednog od najboljih džez festivala na Balkanu, internacionalni festival „North City-Jazz and Blues“ u Kosovskoj Mitrovici, opravdao je i ove godine nastupima eminentnih muzičara: ruskog saksofoniste Igora Butmana, grčkog džez pijaniste Olega Čelija, „Big Band“ sa Kipra i bendova iz Srbije „Point blank“, „Del Arno band“ i „Jazz Sence“ .Atrakcija festivala bio je i najmlađi bubnjar u našoj zemlji, petogodišnji Đurađ Đuričić iz Kraljeva, koji je strast prema bubnjevima pokazao još kao beba, sa svega 18 meseci. Dom kulture u Zvečanu bio je ispunjen do poslednjeg mesta na nastupu najpoznatijeg grčkog džez pijaniste Olega Čelija, a publiku je impresionirao i Bojan Zulfikarpašić sa trijom „BoZiLo“ (saksofon, klavir i bubanj). Publici u Zvečanu predstavili su se zvucima balkanskog i alžirskog melosa.

- Vibracije koje razmenjujemo sa publikom predstavljaju najbitniju stvar u našim nastupima. To smo ovde ostvarili i zato smo izuzetno zadovoljni svojim nastupom - rekao je posle koncerta Bojan Zulfikarpašić. Svoj nastup na sedmom internacionalnom džez i bluz festivalu u Zvečanu „Big band“ sa Kipra smatra svojim najvećim uspehom.

- Dosad smo svirali samo na Kipru i ovo je za nas najveći uspeh. Oduševljeni smo publikom i veoma je ohrabrujuće što smo videli ovoliko mladih ljudi na džez koncertu - istakli su muzičari sa Kipra.Na ovogodišnjem festivalu učešće je uzeo i jedan od najpoznatijih bluz sastava iz Srbije „Point Blank“ koji su pred mitrovačkom publikom nastupali više puta do sada, a završne večeri Igor Butman, kvartet iz Rusije i „Del Arno band“ iz Srbije.

- Znamo da je Kosovska Mitrovica u domaćim i svetskim medijima najčešće pominjana po incidentnim situacijama na mostu i sukobima Srba i Albanaca. Ovo je najbolji način da se ta slika promeni, ali ovaj festival ima veliki uticaj i na mlade muzičare sa ovog podneblja koji mogu mnogo toga da nauče - rekao je za „Novosti“ član organizacionog odbora Ljubiša Baščarević.

Izvor. http://www.novosti.rs

Нема коментара:

Severna Kosovska Mitrovica Headline Animator